Kangguru

Kangguru ( Kangaroo) mangrupa sato khas Australia nu ngabogaan kantong dina palebah beuteungna. Sabenerna aya deui sasatoan nu ngabogaan kantong kawas kangguru,

Tumpak Kuda

Tumpak kuda loba mangpaatna keur barudak. McCallum, saurang terapis ti Aprika Selatan ngajelaskeun yén tumpak kuda téh ngabogaan tilu paédah utama, nyaéta

Kurban di Sakola

Pas sabulan katukang, SMPN 1 Sariwangi kabupatén Tasikmalaya ngayakeun kurban di sakola. Maksudna sajaba ti ngabantu warga sakola nu rék kurban, mangrupa

Rusiah Lalab 4: Paria

Paria Paria (Momordica Charantia) asalna ti wilayah Asia Tropis, utamana India. Di Indonesia paria sok dipaké bahan olahan sayuran atawa keur ubar.

Agent of Change

Profesi guru mempunyai tempat istimewa dalam kehidupan sosial. Sesuai dengan namanya, guru yang berarti digugu dan ditiru, mengandung makna luar biasa dari

Opera House

Ku: Eti Nurhayati Datang ka Negeri Kangguru rasana can lengkep lamun can datang ka ieu tempat nu katelah Sydney Opera House. Wangunan

Rusiah Lalab 3: Peuteuy

Ku: Eti NurhayatiPeuteuy dina bahasa latin disebut Parkia Speciosa.Sanajan peuteuy téh bau, tapi dina kanyataanana loba pisan anu mikaresep. Dituang dicoélkeun kana

Rusiah Lalab 2: Leunca

Ku : Eti NurhayatiPara wargi sadaya moal bireuk deui kana leunca (Solanum nigrum). Keur urang nu aya di tatar sunda mah kana

Rusiah Lalab 1 : Buncis

Ku: Eti Nurhayati Buncis (Phaseolus Vulgaris) biasana dijadikeun lalab atawa dioséng-oséng. Buncis ieu asalna ti Amerika Latin jeung Amerika Tengah anu nyebar

Untuk Negeriku

Karya: Eti Nurhayati Lihatlah Sang Saka Merah Putih berkibar Melambai- lambai dengan damai Ketika aku teriak ” Merdeka!” Menggema menembus cakrawala Getar