oleh

Monas

Monas (Monumen Nasional) téh salah sahiji kareureus urang (Bangsa Indonesia) nu kajojo ku loba wisatawan, domestik atawa asing.
Monas ayana di Jakarta, tepatna di tengah-tengah lapangan Medan Merdeka, Jakarta Pusat. Diresmikeun dina tanggal 12 Juli 1975. Ieu monumen téh jangkungna 132 métér. Diwangun keur mieling perjuangan para pahlawan dina raraga ngarebut kamerdékaan ti pamaréntah Kolonial Hindia Belanda. Tugu ieu dimahkotaan seuneu nu dilapis emas, mangrupakeun simbol sumanget nu membara.

EN, 2019

Komentari

News Feed