Kamonésan HUT RI

Kamonésan nu dipintonkeun dina ngareuah-reuah ulang taun Kamerdékaan RI rupa-rupa pisan, aralus deui. Tiap tahun teh béda-béda. Matak panasaran hayang gancang-gancang nyakséni.

Jampana, Kamonésan HUT RI

Nu aya di gigireun kuring ngaranna Jampana/Ronon. Barudak ayeuna mah teu pati arapaleun kana jampana téh teu cara waktu kuring keur budak.

Daun Maple

Karya: Eti Nurhayati Saat musim kan berganti Ketika autumn hampir tiba Daun maple pun memerah Indah… Sesekali kubisikkan rindu Pada Chuncheon Dan

Koala

Aya deui sato khas Australia nu lucu pisan katingalina. Ieu sato téh ngaranna Koala (Phascolarctos cinereus) . Sapopoéna ngan cicing dina tatangkalan,

Kangguru

Kangguru ( Kangaroo) mangrupa sato khas Australia nu ngabogaan kantong dina palebah beuteungna. Sabenerna aya deui sasatoan nu ngabogaan kantong kawas kangguru,

Tumpak Kuda

Tumpak kuda loba mangpaatna keur barudak. McCallum, saurang terapis ti Aprika Selatan ngajelaskeun yén tumpak kuda téh ngabogaan tilu paédah utama, nyaéta

Kurban di Sakola

Pas sabulan katukang, SMPN 1 Sariwangi kabupatén Tasikmalaya ngayakeun kurban di sakola. Maksudna sajaba ti ngabantu warga sakola nu rék kurban, mangrupa

Rusiah Lalab 4: Paria

Paria Paria (Momordica Charantia) asalna ti wilayah Asia Tropis, utamana India. Di Indonesia paria sok dipaké bahan olahan sayuran atawa keur ubar.

Légénda Situ Sanghyang

Aya di sisi situ bari nyawang ka peuntaseun , palebah tulisan “Sanghyang” mani asa waas. Riakna cai nambah éndahna pamandangan.Situ Sanghyang téh