Connect with us

KOLOM

Rusiah Lalab 2: Leunca

|

Ku : Eti NurhayatiPara wargi sadaya moal bireuk deui kana leunca (Solanum nigrum). Keur urang nu aya di tatar sunda mah kana leunca téh mani raresep.Sajaba dijadikeun lalab, ogé dijadikeun bahan olahan kadaharan nu kasohor nikmatna. Saha nu teu apal kana Karédok Leunca? Umumna urang sunda mah resep, nya?Leunca sajaba ti nikmat ogé manfaat keur kaséhatan, diantarana:- keur nyegah kanker- keur nyegah radang sabab ngandung zat anti inflamasi- keur nurunkeun panas sabab ngandung zat antipiretik- nyegah hiperténsi- ubar batuk- anti biotikJeung masih loba manfaat nu séjénna.

Advertisement
Terimakasih telah berkunjung

Komentari