oleh

Rusiah Lalab 6: Surawung

Ku: Eti Nurhayati

Surawung (Ocinum xCitriodorum) nikmat pisan dilalab, biasana jeung leunca. Dipaké panyeungit dina karédok leunca, pais jeung olahan kadaharan nu séjéna.
Sajaba ti kitu, surawung loba manfaatna keur kaséhatan, diantarana:
1. Miara kaséhatan jantung, sabab ngandung beta karotin jeung magnesium
2. Matak ponyo kana dahar
3. Alus keur kaséhatan reproduksi
4. Nurunkeun gula darah
5. Nyegah bau napas jeung bau awak
6. Ubar flu, nyeri sirah jeung cacingan
7. Ubar maag jeung asup angin
8. Nyéhatkeun otak
9. Nyéhatkeun kulit, jeung masih loba khasiat nu séjéna.

Keur informasi salengkepna bisa dibaca di:
http://id. m. Wikipedia. org
https.//doktersehat. com

EN, 2019

Komentari

News Feed