Connect with us

KANAL

Rusiah Lalab 4: Paria

|

Paria
Paria (Momordica Charantia) asalna ti wilayah Asia Tropis, utamana India. Di Indonesia paria sok dipaké bahan olahan sayuran atawa keur ubar. Ku urang sunda mah mindeng dijadikeun lalab, nu tangtuna di kulub atawa diseupan heula. Leuwih nikmat dicoélkeun kana sambel oncom sanajan rasana pait.

Manfaat paria antara lain:
– Ubar asma, batuk jeung pilek
– Ubar diabétés
– Anti oksidan
– Ubar Jerawat
– Ngajaga kaséhatan ginjal
– Nyegah kanker
– Keur nambah énérgi
Ubar inféksi kulit, jeung sajabana.
Keur katerangan salengkepna mangga tataros ka ahlina atawa googling.

EN, 2019

2019

Advertisement
Terimakasih telah berkunjung

Komentari